Ruben og musikken

Jeg har altid, som i altid, elsket musik. Altid sang jeg, da jeg var barn, og ofte sagde mine kammerater til mig: ” Ruben, du synger altid”, jeg lagde slet ikke mærke til at jeg gjorde det, jeg gjorde det bare. Ligesådan var jeg ret tidligt god til at finde på egne tekster, hvis jeg ikke lige kunne huske de originale.

Da punken ramte verden, hoppede jeg ret hurtigt på den bølge. Jeg købte mig en guitar og en forstærker, lærte mig selv nogle greb, og begyndte straks at lave sange: Få enkle akkorder, godt med tempo og tekster om hvor dødsyg verden, borgerskabet, og livet som sådan så ud fra mit perspektiv. Jeg var en vred ung mand.

Min første indspilning var med Bandet Beatown, opkaldt efter et nummer med XTC. Vi spillede en del jobs, og havde det rigtig sjovt.
Efter Beatown kom bandet Bigheads, som kan høres her på siden. Jeg sang nu på dansk, og hvad var vel mere naturligt end at spørge Franz Beckerlee om at producere nogle sange for os. Han sagde ja, og vi havde en fest. Franz så disse indspilninger som demo, og ønskede ikke at de blev mangfoldiggjort – vi havde meget mere i os. Men tiden og omstændighederne gjorde, at vi mistede pusten og sluttede eventyret. Nu 35 år senere har vi så alligevel besluttet at udgive det.

Senere opdagede jeg balkanmusik, og ad den vej fik jeg interesse for sigøjnermusik, som så via Django Reinhart, førte mig videre til swing jazz, som så førte mig til…. Ja, jeg fandt ud af, at det hele hænger sammen, og at jeg faktisk kan lide det meste musik. I samme takt blev jeg bedre på mit instrument, og turde godt at udfordre mig selv. Det har været en fantastisk rejse. Alt dette kom til udtryk i Rubens Orkester, som nåede sit 25 års jubilæum før vi splittede.

I Rubens Orkester brugte vi Teis Frandsen, dels som lydmand, og dels som producer. Han og jeg lavede studioprojektet 2TAKT, og fik lavet en del numre under det navn, bl.a. HAVSANGE som er en samling moderne sømandssange. Her er stilen mere over i electronica.

Jeg tager af og til ud og spiller til bal, eller laver musikalske fortællinger, men ellers er det ikke musikken som optager mig mest i disse år.

Rubens Orkester

Bigheads

2Takt

Kontakt mig

Jeg ser frem til at

høre fra dig

Ruben Byberg Jacobsen

Telefon – 22 888 378

rubenbyberg@gmail.com