Ruben B. Jacobsen

I hele mit voksne liv har jeg på den ene eller anden måde beskæftiget mig med kunst. I de første mange år hovedsaligt musik.

I alt hvad jeg har lavet, har jeg aldrig modtaget egentlig undervisning. Alt er selvlært. Jeg kigger folk over skulderen, og ser hvordan de gør, eller jeg finder selv på en måde at gøre det som jeg så med tiden får pudset af, og ofte opdager jeg, at jeg er kommet frem til at gøre det på samme måde, som de fleste gør det. Dette gælder i alle livets aspekter, også mit arbejdsliv. Jeg er ufaglært, og har altid haft det bedst med arbejde som jeg kalder ”hovedet under armen arbejde”. På den måde har jeg brugt min arbejdstid på at lave kunst. Jeg kunne tænke og vende og dreje det hovedet, imens jeg gjorde det jeg fik mine penge for. Utallige er de sange jeg har lavet imens jeg passede mit arbejde.

Jeg er et engageret menneske, og har altid ment at for at kunne modtage al den luksus som det danske samfund kan tilbyde via vores skat, må jeg nødvendigvis spytte i kassen. Og det har jeg i hele mit arbejdsliv gjort med glæde. Men jeg har aldrig identificeret mig med mit arbejde, selvom jeg med en vis stolthed altid har kaldt mig selv for proletar. Jeg er meget stolt og bevidst om hvad proletariatet har skabt i vores samfund, og har igennem fagligt arbejde forsøgt at bevidstgøre yngre generationer i deres forfædres vigtige faglige arbejde igennem tiderne. Alligevel tror jeg, at jeg altid har set mig selv som kunstner, selvom det er et svært ord at tage i munden om mig selv. Der er så meget snobberi forbundet med det.

Foruden at være kunstner er jeg: Far, svigerfar, morfar, farfar, kæreste, svoger, bror, onkel, ven og bekendt. Og alt dette er det vigtigste.

CV

Jeg er født i 1960, og er autodidakt billedkunstner.

Jeg har altid været glad for moderne kunst, pop art, minimalisme og naivisme. Desuden banker der et varmt hjerte for muslimsk mosaik kunst i mit bryst.

I december 2023 og januar 2024 arbejder jeg som supervisor i et kunstprojekt for smedelærlinge på Holstebro erhvervsskole.

Jeg er desuden blevet optaget i Tom Sørensens bog 101 danske kunstnere 2024/2025, som udkommer i september 2024.

UDSTILLINGER

2022 og 2023 – Det røde pakhus i Marstal
2022 – Havehuset i Ærøskøbing
2023 – Rise Flemløse sparekasse på Ærø
2022 og 2023 – Galleri Østergaard Ærø
2023 – Limfjordskunstnernes censurerede efterårsudstilling Struer
2023/24 – Menighedscenteret på Kirkebakken i Skanderborg

Kontakt mig

Jeg ser frem til at

høre fra dig

Ruben Byberg Jacobsen

Telefon – 22 888 378

rubenbyberg@gmail.com